Една социална чайна за всички

Една страхотна идея има нужда от подкрепа! Всеки от Вас може да инвестира в нещо смислено, като тази кауза, със сума, която по никакъв начин няма да утежни личния или семеен бюджет, но ще даде шанс и бъдеще на хора, които имат нужда от това.

Чайната ще предоставя менторство и първа работа на младежи, които са израснали без родители. Екипът работи от 4 години с младежи и деца от домове и въз основа на опита си разработи проект, който има силно социално въздействие и наистина може да направи промяната, от която тези млади хора имат нужда.

Идеята  постигна сериозен прогрес, след като екипът успя да убеди Община Варна да предостави безвъзмездно сграда за нуждите на инициативата за период от 5 години. Чайната вече си има дом – прекрасна сграда, която е паметник на културатa и която се намира в сърцето на град Варна.

Към момента целият проект е финансиран изцяло от Мая Донева и Стояна Стоева, които стоят зад проекта. Единственият финансов принос до сега е от българския клон на шведската фондация Reach For Change, в чиито конкурс Чайната беше финалист за 2014-та година и полученият грант е  в размер на 7000 лв, което е под 10 % от бюджета, нужен, за да се реализира проектът.

Екипът стартира кампания за набиране на средства, която можете да подкрепите тук: Crowdfunding-a съдържа кратка видео-история на английски език тук–>  https://www.indiegogo.com/projects/social-teahouse/x/11934577#/story ,а средствата, които са нужни, ще бъдат използвани за закупуване на оборудване на кухнята, салона и семинарната зала за менторската програма, реновиране и дизайн на сградата и старт на менторската програма, както и разходи около разрешения и първоначални разходи за зареждане на продукти и стоки, обучение и наемане на 7- младежи от институции и включване на още 10 в първия клас на менторската програма.

Моля, подкрепете:)