TOM България търси решения на човешки проблеми

Дата: 20-23 АПРИЛ 2017

Търсят се решения на човешки проблеми. Има много хора със специални нужди. TOM България иска да идентифицира тези нужди и да произведе технологичните решения, които ще помогнат на хората. За целта им трябваш ти. Осигуряват техника за производство на прототипи: машини за лазерно рязане, 3D принтери, стругове и всичко нужно, но търсят екипи, които да свършат истинската работа. Aко:

  1. искаш да помогнеш да направят света по-достъпен – подкрепи кампанията в indigogo;
  2. познаваш хора, способни да измислят технологични решения за хора със специални нужди или да подкрепят каузата – сподели страницата;
  3. можеш да помогнеш за изработването на прототип – запиши се за събитието;
  4. имаш информация за специална нужда на определен човек, за която искаш да се измисли решение – отправи предизвикателство към екипите.

Самото събитие, на което ще се произвеждат прототипите, ще се проведе от 20.04 до 23.04 в сградата на transformatori.net​. Само за 72 часа ще разработим технологични решения за всекидневните препятствия, пред които се изправят хората с увреждания. Мейкатон е формат, който събира на едно място хора, които познават специалните нужди, наречени „нийдноуъри“ и т.нар.„мейкъри“ – инженери, дизайнери и изобретатели. Ще предоставим пространство за иновации и създаване на прототипи, а вие ще изработите решения.

Подпомагащите технологии, проектирани на ТОМ Мейкатон са отворени за свободен достъп (open source).

Включете се в общността на ТОМ и създайте нещо, което ще промени живота на хората. 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ