Изложба „ЧОВЕКЪТ МЕЖДУ ДНЕС И УТРЕ“

Каним всички любители, професионални фотографи и интересуващи се от устойчивост на околната среда на официално представяне и награждаване на спечелилите фотографии в конкурс „Човекът между днес и утре“ на 19 май 2017 г. от 19:00 часа в +това, ул. Марин Дринов 30, София. Събитието е част от Месеца на фотографията, организиран от Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“. Ще можете да разгледате и допълнително подбрани от журито фотографии, участващи в конкурса.
 
ЧОВЕКЪТ МЕЖДУ ДНЕС И УТРЕ” e международен фотографски конкурс на Фондация СМАРТ за най-добрите фотографии от България и Швейцария, свързани с устойчивост на околната среда.
 
Участници:
Снимката на Ивелина Иванова – Берова, озаглавена „Горещи минерални извори в местност Рупите”, беше избрана измежду над двеста фотографии от журито на конкурса в състав Стоян Ненов – фотограф на Ройтерс, първият българин – носител на награда Пулицър (2016 г.), Красимира Величкова – изпълнителен директор на Български дарителски форум и Пролет Велкова – журналист от Дарик радио. Победителката ще получи парична награда в размер на 500 лв и изработка на фотокнига с нейни фотографии на стойност 2000 лв.
На второ място журито постави фотографията „Стражи“ на Мирела Партинова.
Снимката „Към дома“ на Александър Иванов се класира на трето място. Втора и трета награда получават парични награди в размер съответно 400 и 300 лв.
Мирела Партинова и фотографията й „Към светлината в края на тунела“ спечелиха наградата на публиката чрез гласуване в социална мрежа. Фотографката ще получи парична награда от 250 лв.
В изложбата ще видите творбите на: 
Aлександър Иванов, „Към дома“
Александър Иванов, „Уморени крила“
Вячеслав Стоянов, „Всички на борда!“
Вячеслав Стоянов, „Погълнати“
Генади Дочев, „Man and nature“
Генади Дочев, „Story“
Иван Панкев,“Оставяй след себе си само стъпки“
Иван Миладинов, „Вечер край Широка поляна“
Ивелина Иванова-Берова, „Горещи минерални извори в местност Рупите“
Ивелина Иванова-Берова, „Христо Йотов с негова творба“
Ладислав Цветков, „Високопланинските пасища. Поминък и природа.“
Мирела Партинова, „Стражи“
Мирела Партинова, „Солта на живота“
Мирела Партинова, „Към светлината в края на тунела“
Младен Миланов, „Terra”
Радила Радилова, „Граф Игнатиев”
Светлозар Стоянов, „Солта“
Светлозар Стоянов, „Човекът и бетона“
Славян Костов, „Разминаване“
Костадин Маринов, „Рибари в очакване на бурята“
 
Наградите ще връчи Стоян Ненов – председател на журито, професионален фотограф на Ройтерс, удостоен през 2016 г. с награда „Пулицър“ за „Breaking News“ фотография (извънредни новини). Стоян фотографира социални, спортни и политически събития, и пътува из Европа за да отразява новините от общ и извънреден характер. Любимата му мисъл е „Една добра фотография трябва да има смисъл за всички, независимо от техния социален статус или географското им местоположение.“
Настоящата изложба се реализира в рамките на проект Network It SMART, изпълняван от Фондация СМАРТ с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, договор 002/13.11.2015.