Форум „Икономика за жива планета“

На 8-и юни, 2017 г. в ИнтерЕкспо Център (ИЕЦ), София първият по рода си форум „Икономика за жива планета“ ще събере на едно място автори на национални политики, международни икономисти, експерти по темата устойчиво развитие, представители на бизнеса и обществения сектор от Европа и Азия.

Форумът ще предложи възможни решения на въпроса как един многостранен свят успешно да премине към зелена икономика, да преодолее настоящите политически и икономически кризи и да осигури постигане на Целите за устойчиво развитие до 2030 г. на ООН.

Целта му е да маркира новата роля и отговорност за преподреждане на икономическите блокове (страните от ЕС и ЕИП) в държавите с висок среден доход (в Централна и Източна Европа и други) и международните институции за развитие, за да приложи иновативни финансови инструменти за справяне с належащите предизвикателства на планетата. Важно е да заявим, че общият ни стремеж към устойчиво развитие има потенциал да обедини разединената световна общност и да даде нa света нов импулс за напредък.

В навечерието на европейското председателство на България, форумът ще инициира сериозна дискусия по тези въпроси и ще помогне за формулирането на нови лидерски подходи за страните от Централна и Източна Европа за многостранно устойчиво развитие.

ПРОГРАМА НА ФОРУМА