Сайтът за набиране на средства – Платформата е вече и на английски език

Най-големият български сайт за набиране на средства Платформата.бг вече е двуезичен. Освен значителни подобрения в дизайна, Платформата.бг вече има английска версия.

Досега платежната система беше само на български език и създаваше трудност на чуждоезичните дарители да подкрепят български каузи. Освен това, сайтът е оптимизиран за мобилни устройства. Вече за набирането на дарения от целия свят няма пречки – всичко е в ръцете на активните хора, които могат да запалят искрата на своите приятели и да ги превърнат в свои поддръжници и дарители.

Обновената версия на Платформата.бг съчетава най-добрите елементи от водещите сайтове за краудфъндинг по света. Предимствата й са много, включително това, че е и на български език. Създването на дарителска кампания в Платформата.бг е напълно безплатно и става много бързо. Удобна е за каузи с неголеми и бързопостижими финансови цели. Кампаниите могат да бъдат в полза на нестопански организации, читалища, болници, училища и други публични институции, и частни лица – за лечение, обучение, изяви.

През 2017 година чрез Платформата.бг са набрани около 80 000 лева за малки и по-големи благотворителни каузи. Най-много са кампаниите в сферата на образованието, културата и социалните проекти. Платежната система на Платформата.бг бе използвана и тази година от най-голямото спортно благотворително събитие на Балканите –„1000 km Balkan Charity Challenge“. Най-голям обем дарения привлякоха кампаниите на „Майко мила“ и Софийската математическа гимназия. Бързи и резултатни бяха кампаниите на учители от „Заедно в час“, а най-активният фъндрейзър за 2017 е д-р Бояна Петкова.

„Най-добри резултати постигат кампании, в които хора се обръщат към други хора, които им се доверяват заради техния личен пример, разбираеми цели и впечатляващи истории.“

Платформата.бг е създадена през 2015 година от Фондация BCause с идеята да бъде удобният инструмент за набиране на онлайн дарения от български организации и активни хора. Даряването става онлайн – през системата Борика или през Pay Pal, и по банков път – през дарителската сметка на Фондацията, с практически с всички видове български и международни карти. За направените дарения могат да бъдат ползвани данъчни облекчения. Фондация BCause удържа 5% от набраните пари за администриране и развитие на сайта.

Ако имате кауза, за която ви е грижа – време е да стартирате своята кампания в Платформата.бг!

За повече информация:
Елица Баракова, Изпълнителен директор на Фондация BCause – 0888 95 75 13