11-ото издание на наградите за правозащитност „Човек на годината”

„Човек на годината“ е инициатива, целяща да даде публичност на организации, хора и каузи, които са направили предходната година по-добра и справедлива. До 15 ноември 2018 г. всеки може да изпраща предложенията си за хора и организации, чиято работа през изминалата година е допринесла за утвърждаването на човешките права в България.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 15 ноември 2018 г.

 Критерии за номиниране:

Всеки може да номинира. Могат да бъдат номинирани хора или организации. Номинираните организации трябва да са регистрирани в България.

Хора или организации се номинират заради конкретна правозащитна дейност, която е в защита на правата на човека, правата на животните или опазване на природата. Правозащитните постъпки и практики трябва да са извършени в периода ноември 2016 г. – октомври 2017 г.и да са били в полза на хора, които живеят в България, независимо от гражданството им. Допустими са и номинации на хора или организации, които са организирали мащабни благотворителни кампании в сферата на правата на човека, правата на животните и опазване на природата.
Повече за критериите може да прочетете тук

 Освен през формата за номиниране на humanoftheyear.org, номинации се приемат и на humanoftheyear@bghelsinki.org или на адрес София 1504, ул. „Върбица” № 7.

 Източник: http://www.humanoftheyear.org/

 

ЗаФондовете не носи отговорност за номинациите. За повече информация се обърнете към посочения организатор.